Skip to content
Home » “Αναζητώντας Επιχειρηματικές Ευκαιρίες”

“Αναζητώντας Επιχειρηματικές Ευκαιρίες”

  • by

Αναζητώντας Επιχειρηματικές Ευκαιρίες είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 12.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ιστορίες επιχειρηματικών ευκαιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διηγηθούν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και όχι μόνο, νέοι επιχειρηματίες και start-uppers, με κεντρικό ομιλητή τον Αμερικανό επιχειρηματία και επενδυτή MohamedGeraldez.

Η επιχειρηματική ευκαιρία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης. Ένας από τους πιο διαδεδομένους ορισμούς του επιχειρηματία, άλλωστε, μας λέει ότι «επιχειρηματίας είναι εκείνος που βλέπει μια ευκαιρία που δεν βλέπουν οι άλλοι και την αξιοποιεί…». Ποια είναι, όμως, η φύση της επιχειρηματικής ευκαιρίας; Υπάρχει ή δημιουργείται; Τι ρόλο παίζουν το περιβάλλον, η προσωπικότητα, το θεσμικό πλαίσιο και οι προηγούμενες εμπειρίες στην αναζήτησή ή τη δημιουργία των επιχειρηματικών ευκαιριών; Μπορεί ο καθένας μας να δει μια επιχειρηματική ευκαιρία και να την αξιοποιήσει; Πώς η ευκαιρία γίνεται επιχείρηση;

Η ανακοίνωση του Εργαστηρίου προσκαλεί όλους τους φοιτητές να έρθουν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 12.00 μμ στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για να ακούσουν διαφορετικές ιστορίες επιχειρηματικών ευκαιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να συζητήσουν μενέους επιχειρηματίες και start-uppers. « Ίσως μετά δεις ή δημιουργήσεις μια επιχειρηματική ευκαιρία εκεί που δεν υπήρχε πριν. Μην ξεχνάς μερικοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στην ιστορία της σύγχρονης επιχειρηματικότητας έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο Πανεπιστήμιο!», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τον MohamedGeraldez πλαισιώνουν οι Έλληνες Επιχειρηματίες και start-uppers: Έφη Καραγκούνη, MyGreekGames, Μάριος Σαλμανίδης, Συσκευαστική Πέλλας, Βαγγέλης Νομικός, Turnand.

Αφίσα Εκδήλωσης