Skip to content
Home » Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19/01/2024, η Ημερίδα για την Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα στην αίθουσα “Δήμητρα Ιορδανίδου”, στο κτήριο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Περισσότερα εδώ….

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19/01/2024, η Ημερίδα για την Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα στην αίθουσα “Δήμητρα Ιορδανίδου”, στο κτήριο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Περισσότερα εδώ….

  • by

Πολυδιάστατες προσεγγίσεις στον χώρο της ψηφιακής επιχειρηματικότητας με συμμετοχή εκπροσώπων από δημόσιους φορείς, επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, και τον ακαδημαϊκό χώρο, περιλάμβανε η ημερίδα με θέμα την Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19 Ιανουάριου 2024, στο κτήριο της Αλεξάνδρεια Ζώνης καινοτομίας,  στην αίθουσα “Δήμητρα Ιορδανίδου”.

Το εργαστήριο Επιχειρηματικότητας  E-lab του ΠαΜακ εκπροσωπήθηκε  από την καθηγήτρια Κατερίνα Σαρρή, σύμφωνα με την οποία «Η εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα γενικά, και ειδικά κάθε είδους επιχειρηματική εκπαίδευση που σχετίζεται με την τεχνολογία, θα πρέπει να ξεκινά από πολύ πρώιμο στάδιο». Επίσης τόνισε ότι μέσα από τις δράσεις του εργαστηρίου επιχειρηματικότητας Ε-lab, «Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους εκπαιδευτικούς πώς να διδάσκουν επιχειρηματικές δεξιότητες σε πολύ πρώιμα στάδια, σε παιδιά ακόμη και πριν το δημοτικό σχολείο, ώστε να είναι πιο δημιουργικά, να μπορούν να διακρίνουν τις ευκαιρίες, να μαθαίνουν να λαμβάνουν αποφάσεις, να επιλύουν προβλήματα. Εστιάζουμε, λοιπόν, στους εκπαιδευτικούς, γιατί εκπαίδευση χωρίς παιδαγωγό δεν γίνεται», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «όταν φτάνουμε στο πανεπιστήμιο, έχουμε διαφορετικά εργαλεία, όπως hackathons (μαραθώνιοι επίλυσης προβλημάτων)», προσπαθώντας «να βρίσκουμε ενδιαφέροντα θέματα στην επιχειρηματικότητα, κυρίως κάτω από την ομπρέλα της κοινωνικής καινοτομίας και να κάνουμε τους μαθητές να ξυπνήσουν λίγο, να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους».