Skip to content
Home » Παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο “Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Οικονομία, Η Οπτική του Φύλου”

Παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο “Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Οικονομία, Η Οπτική του Φύλου”

  • by

Στην κατάμεστη αίθουσα της βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου έγινε η Παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Οικονομία, Η Οπτική του Φύλου της Καθηγήτριας  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κατερίνας Σαρρή και της Δρ Άννας Τριχοπούλου μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Χαιρετισμό απεύθυνε η ΓΓ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Μαρία Συρεγγέλα και για το βιβλίο μίλησαν ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου  κ Γιώργος -Μιχάλης Κλήμης, η επιχειρηματίας κ. Στέλλα Ντόκα-κορυφαία Woman Fanchisor,  και η Διευθύντρια του Athens Fashion Film Festival κ Νικόλ Αλεξανδρόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε η προϊσταμένη της βιβλιοθήκης κα Ντίνα Πεντάρχου. Το βιβλίο, όπως αναφέρθηκε από τους   ομιλητές “αποτελεί μια εξαιρετικά καινοτόμο προσέγγιση  3ων θεματικών ενοτήτων, πολύ σημαντικών η καθεμία ξεχωριστά, που όταν δυδιάζονται το αποτέλεσμα είναι πολαπλασιατικό”.  Αναφορά έγινε στις μελέτες περίπτωσης του βιβλίου που αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις, στους πίνακες και τα γραφήματα που εμπεριέχονται και συμβάλλουν στην κατανόηση των θεματικών καθώς και στην αισθητική του βιβλίου και την καινοτομία της σημειολογικής χρήσης των graffiti. Το βιβλίο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, φοιτητές και φοιτήτριες, γυναίκες και άνδρες που σκοπεύουν να ξεκινήσουν ή ήδη έχουν τη δική τους επιχείρηση, ερευνητές, σε όσους χαράσουν πολιτικές για την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία και την οπτική του φύλου αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ακολούθησε συζήτηση με τις συγγραφείς και  το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ κα Ταντάρου – Κρίγγου Θεοδοσία, ο Βουλευτής κ Θανάσης Πλεύρης, Καθηγητές Πανεπιστημίου, ερευνητές του ΕΚΚΕ,  η κ Σαρλά των πανεπιστημιακών εκδόσεων Τζιόλα.

Φώτο από την εκδήλωση