Skip to content
Home » Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 5/12/2022, η επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ισότητα στους χώρους εργασίας» σε αίθουσα του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Περισσότερα εδω…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 5/12/2022, η επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ισότητα στους χώρους εργασίας» σε αίθουσα του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Περισσότερα εδω…

  • by

Η επιστημονική εκδήλωση  διοργανώθηκε από την Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας (ΕΔΕΒΕ) και το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (eLab).

Στην αρχή της  εκδήλωσης ο Δρ. Απόστολος Αιγυπτιάδης,  Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Δ.Ε.Β.Ε. απύηθυνε σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε στους σκοπούς της ΕΔΕΒΕ καθώς και στο  νεοσύστατο Ινστιτούτο Ισότητας που θεσπίστηκε και λειτουργεί σε συνέχεια του θεσμού των επιστημονικών ινστιτούτων της Εταιρείας. 

Στη συνέχεια η καθηγήτρια κυρία Αικατερίνη Σαρρή μέλος της ΕΔΕΒΕ και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας για την « Ανακατανομή του ελεύθερου χρόνου ανάμεσα στα ζευγάρια στην πανδημική κρίση»  με φορέα ανάθεσης το Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ) και  ανάδοχο το Επιστημονικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αναφέρθηκε στο πως η πανδημική κρίση επηρέασε την ανακατανομή του χρόνου ανάμεσα στα ζευγάρια υπό την οπτική του φύλου και με αναφορά στην αμειβόμενη και μη αμειβόμενη εργασία, στην τηλεργασία, στις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, στην εξισορρόπηση  προσωπικής/οικογενειακής  και επαγγελματικής ζωής , στα μέτρα που συνέβαλαν στην άμβλυνση των έμφυλων ανισοτήτων καταλήγοντας σε συγκεκριμένες προτάσεις δράσης και πολιτικής σε επίπεδο κράτους, επιχειρήσεων αλλά και σε ατομικό επίπεδο. 

 Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης απηύθυνε η κυρία Καλυψώ Γούλα, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων- Υπουργείο Εργασίας. Η Γ.Γ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της προώθησης της ισότητας γενικά και ειδικότερα  στους χώρους εργασίας καθώς επίσης και σε ζητήματα καταπολέμησης της έμφυλης βίας με αναφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο και τις ισχύουσες πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολούθησε υποβολή  ερωτημάτων και  συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση αποτελεί την πρώτη  από μια σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν στους επόμενους μήνες από άλλα Ινστιτούτα της ΕΔΕΒΕ.

Την επιτελική σύνοψη της έρευνας θα βρείτε στο παρακάτω αρχείο: